אם אנחנו רוצים להיות זוג, אנחנו כל הזמן צריכים לדאוג האם נמצאים בדבקות, זה נמצא בתוך זה
ניצה: כשדיברת עכשיו על הפרק האחרון, על הנושא של הפסיכולוגיה של האדם, מי זה האדם שבנו, זה מאוד התחבר לי למה שאני רואה בסדנאות. אני רואה הרבה פעמים אנשים שהרצון שלהם לא ברור להם. זאת אומרת, גם כשאני שואלת את השאלה הכי פשוטה "אז מה את רוצה?", בדרך כלל מאוד קשה לאנשים להשיב מה הם רוצים. יהיה להם קל בדרך כלל להשיב מה הם לא רוצים. ויש איזו תחושה של בלבול.
גם כשאני מחפשת זוגיות "אז מה את רוצה בזוגיות?", יהיה קשה מאוד להגדיר את זה. זאת אומרת, המקום הזה שהרצון לא מבורר או מבולבל, הרבה פעמים אנחנו כבר לא יודעים לעשות הבחנה מה באמת הרצון שלי, ומה בכלל רכשתי מהסביבה, מההורים, מהתרבות שלי.
איך אני חוזרת לאותו יסוד הזה, איך אני מבררת אותו, איך אני גורמת לאדם להבין מה הם הדברים הפנימיים שמניעים אותו ומה הוא מסוגל, כמו שאמרת להביא לתוך המערכת שלו, איזה מילוי, איזה סוג של מילוי הוא מסוגל להביא?
במשך החיים אולי אנחנו מבינים את זה, זה מזה. או שממש אומרים את זה בפה, או שמרגישים שזה כך. אבל ברוב המקרים אנחנו לא מודעים, ודאי שאנחנו לא רוצים לשמוע ולהסכים עם זה. כאן אנחנו צריכים גם לחנך את האדם לוויתור. לוויתור. "זוג" נקרא שכל אחד מוותר על חצי מעצמו, כדי לקבל במקומו את החצי השני מבן הזוג.
ניצה: אבל הוא לא צריך לדעת קודם כל מי זה ה"עצמו" הזה?
הוא צריך ודאי. אבל זוג זה נקרא חיבור, שכל אחד נכנס, כמו זכר ונקבה, זה נכנס לתוך זה, שממש מתאימים מהטבע. האם אנחנו מתאימים מהטבע להיכנס זה בזה בצורה נפשית? זה לא סתם להזדווג, זה ברור, זאת בעיה פסיכולוגית עליונה, זה לא פשוט. אז הרגלים, טעמים, אופי, מצב רוח מקרי, כל מיני תנאים חיצוניים, אם אנחנו רוצים להיות זוג, אנחנו כל הזמן צריכים לדאוג האם נמצאים בדבקות, זה נמצא בתוך זה.
מי חושב על זה כל כך בינינו בחיי המשפחה היום? אבל בעצם בלי זה אנחנו רואים שאנשים לא רוצים להתחתן.
אורית: אז איך נבחר את הדבקות הזאת בדיוק?
אז צריכים לחנך לזה את בני האדם, שמפני שהם אגואיסטיים הם צריכים להגיע למצב שירגישו בזה תענוג. אני לא עומד עליהם עם מקל ואומר "תלמד את עצמך, תלמד אותה, תראה על מה לוותר.". אני צריך להראות לו קודם כמו גזר לפני הארנבת, שתרוץ, שהוא ימצא בזה תענוג גדול, השלמה. השלמה. כי "אדם" הוא הדמות הסומארית הזאת, שאנחנו בונים משנינו, אני והיא יחד בונים אדם. כשאחר כך הוא התחלק באגו שלנו לזכר ונקבה, אנחנו רוצים להגיע לבנות אדם, משפחה, זאת אומרת, אנחנו צריכים להתחבר למרות האגו הגדול, הנחש הזה שנמצא בינינו.
חיים חדשים – שיחה 23 – 27.6.2012
שייך לנושאים: זוגיות ומשפחה, זוגיות, זוגיות ומשפחה, חינוך לנשים/משפחה, הסברה וחינוך לערבות, חינוך מבוגרים |
תגובות
להשאיר תגובה
יש להרשם כדי להוסיף תגובות.