אני מדבר על ההתאמה הפנימית, שאדם נמשך לזה. אדם נמשך לשורש שלו
אורית: ויחד עם זאת כבר שמעתי לא אחת, שאומרים "אני לא מתחתנת עם המשפחה שלו, אני מתחתנת איתו".
זו טעות. זה חי בו. הקן שממנו הוא יצא חי בו, אם הוא רוצה או לא רוצה, בתת ההכרה או בהכרה ממש הוא ירצה שיהיה לו בבית כמו אצל אמא.
אורית: אבל עברתי קורס אצלך, גם בן הזוג שלי עבר קורס אצלך.
זה לא חשוב. הקורס שלי כדי לגלות את הדברים האלה, מאיפה שאת באת ולהתאים את הדברים האלה לזמן הנוכחי. זה לא יעזור, הטבע הוא הטבע, אנחנו לא יכולים לשבור אותו. ובשביל מה?
אורית: אז אנחנו צריכים לעשות העדפה מודעת.
ניצה: הקורס הזה צריך לתת כלים מאוד ישימים שהאדם בעצמו יזהה תכונות, ערכים.
אני מצטער, אבל קשה לי בלי דוגמאות. אני לא רוצה להיכנס לזה, אבל בכל זאת אני זורק עוד משפט. בעבר בישראל היה אסור להתחתן, אלא רק בתוך השבטים.
ניצה: שהמשמעות של זה?
אם היינו מדברים בצורה פשוטה, רחבה, אז יש הרבה מה לומר ולהזכיר את הדברים האלה מהתנ"ך ומאותם הזמנים. אני לא מדבר על הרוחניות שבזה, אני מדבר על הגשמיות שבזה, שבכל זאת יש אופי לכל שבט ובתוך האופי אתה נשאר.
אורית: אז מה עם מחלות גנטיות שמתפתחות בתוך השבטיות או בתוך העדה? זה גם משהו שצריך לקחת בחשבון.
אני חושב שזה לא היה פעם. אני לא יכול להגיד מה נכון להיום. ודאי שיש לנו בעיות גנטיות בחברה מוגבלת בכמות מסוימת של האוכלוסייה, אבל בכל זאת אנחנו יכולים למצוא התאמה. יכול להיות שבגלל זה שנפלו מהגובה שלהם, אז בוטל האיסור הזה, התנאי הזה והתחילו להתחתן בין השבטים.
אורית: דרך אגב, גם יש לא רק מחקרים, אלא מצילומי טבע ומחקרי טבע רואים שאוכלוסיות של אריות למשל, שמתרבים בתוך הלהקות שלהם גם יש להם בעיות גנטיות והם הולכים ומתמעטים.
אני לא יודע. לא התעסקתי בזה, אני לא יכול להגיד. היו זמנים שהיו מתחתנים דווקא עם בני דודים, אבל אין לי תשובה על זה. אבל אני מדבר על ההתאמה הפנימית, שאדם נמשך לזה. אדם נמשך לשורש שלו, ואנחנו רואים את כל המאצ'ואים הצעירים האלה אחרי עשר, חמש עשרה שנה, עשרים שנה עד כמה שהוא דומה לאמא שלו, לאבא שלו וכך זה עובד. איפה שהייתי בעולם, איפה שראיתי, הכול חוזר לשורשו.
חיים חדשים – שיחה 23 – 27.6.2012
שייך לנושאים: זוגיות ומשפחה, -משבר/פסיכולוגיה במשפחה, זוגיות ומשפחה, זוגיות, הסברה וחינוך לערבות, חינוך מבוגרים |
תגובות
להשאיר תגובה
יש להרשם כדי להוסיף תגובות.