תקציר שיחה 11

פורסם: 26.01.12, 2:27 am

לאדם יש רק פעולה אחת לעשות והיא לתקן את עצמו, ומכיוון שמשך כל חייו הוא מתפתח על ידי האגו הגדל בו ללא הרף, ולכן משך כל חייו הוא צריך ללמוד ולהתפתח.

האדם מאוד לא צפוי וכל פעם מתעוררים בו רצונות, כך שהוא עצמו לא יכול לצפות מה ירצה בעוד רגע. הכול משתנה בו, בניגוד לחיות שכל הזמן נמצאות במצב קבוע.

ברמת ה"חי" שבאדם, עליו להתייחס לקיומו, במשפחתו ובחברה, בצורה מאוזנת וברמת צריכה רציונאלית, עד המידה שבה החיים בריאים וטובים. ברמת ה"מְדבר", עלינו להגיע לחיבור עם האחרים ולעשות עבודה גדולה בקשר עם האחרים, כי דווקא בזה גדל חלק המדבר שבנו. בעצם, אנחנו צריכים לבנות מעצמנו את ה"אדם", שעוד טרם נולד בנו.

האדם מתפתח ע"י חינוך, אבל החינוך הנוכחי כולו אגואיסטי, הסביבה התקשורתית והאינטרנטית נותנות לנו דוגמאות רעות- וכך כל אחד בונה את הצלחתו על חשבון הרס הזולת.

עתה, לאחר כל ההתפתחות שעברנו ומכל מה שעברנו בדורות הקודמים, אנו רואים שהגענו למשבר כזה שאנו ממש על סף הרס עצמי. התיקון היחידי שעלינו לעשות הוא לבנות מעצמנו אדם. לבנות אדם משמעותו להעביר את עצמנו, באמצעות החינוך, משנאה הדדית לפסים של התחשבות, ערבות ואהבה.

מצד אחד האגו שלנו מאלץ אותנו למצב שחייבים להיות מחוברים בינינו בכל העולם, ומצד שני מפריע לנו להיות בקשר הנכון בינינו. אנחנו לא מסוגלים להתחשבות והבנה הדדית. לכן בשיטת התיקון שלנו אנחנו דווקא משאירים בינינו את כל הפערים, אבל רוצים להיות מעליהם בקשר של אהבה, ולהשלים זה את זה כמו במשפחה.

לכן השיטה שמביאה אותנו לכך, שיטת החינוך האינטגרלי היא החשובה ביותר מכל מדע וחכמה אחרת, כי מלבד זה שמצילה אותנו מהרס, בכוחה גם להעלות אותנו לטוב, לדרגת חיים חדשה, למדרגת ה"מדבר". חשיבות השיטה תצריך כל אחד מאיתנו להעבירה לאחרים על- ידי חינוך ודוגמה יפה, בצורה רכה, יפה ואוהבת.

לבנות "אדם", משמעותו לבנות מערכת שתאפשר לכל אחד להרגיש יחס של התחשבות ואהבה מתחילת החיים, ולעבור בהדרגה מסביבה אוהבת אחת לאחרת עוד יותר רחבה, עד שתורגש האהבה הכללית, החוק העליון והכללי של הטבע.

ביחס היפה וההתחשבות ההדדית אנו מרויחים בשניים: מזה שהגענו לצורה יפה וטובה בדרגה האנושית, ומזה שאנו באיזון עם הטבע.

תהליך התיקון, הוא שקודם אנו צריכים להגיע לאהבה, כשמטרתנו היא להשיג אחר- כך את האהבה הכללית שנמצאת בטבע. אי אפשר לשמור רק על הטבע בלי יחס יפה ומאוזן בין בני האדם, אלא האחד תלוי בשני.

תהליך התיקון, נעשה ב"מחשבה, דיבור ומעשה", המכוונים לבניית החברה החדשה המאוזנת והאינטגרלית: לסדר במחשבה רצון להיות מושפע כל הזמן מסביבה חזקה ואינטגרלית, לבצע זאת ע"י דיבור ושכנוע, ובמעשה להשפיע בפועל בחינוך ובהעלאת רמת הקיום של העולם להכרחיות.

תיקון עצמנו מאגואיסטים לאלטרואיסטים, יכול להשתנות תוך הדור שלנו, ואין צורך לחכות שנים רבות, כי הכול תלוי בנכונות של האדם, להשתנות. זירוז זמן התיקון תלוי בבניית הסביבה הטובה שתשכנע אותנו מהר לרצות להשתנות ולהתחבר.

משך מיליארדי שנים התפתחנו מצד האגו, ומעתה כוח וקצב ההתפתחות תלויים בנו, בבניית הסביבה הנכונה והחזקה בהשפעתה עלינו. על האדם להגביל את רצונותיו האישיים לרמת הקיום, ולפתח את רצונותיו החברתיים לערבות הדדית ולאהבה כלפי כל העולם.

כל חוקי הטבע מחוברים יחד לחוק טבע אחד. לכן עלינו להתייחס לטבע בצורה שלמה, כשאנו חלק הימנו, ועלינו ללמוד כיצד להיות מאוחדים בינינו, באיזון עם חוק הטבע הכללי שמפתח אותנו וכן עם הטבע הכולל בכלל. ולכן אי אפשר להתחנך רק ליחסים טובים בינינו אלא חובה לחנך אותנו גם ליחס של איזון מול הטבע- ואז וודאי שנתייחס נכון לאקולוגיה ולטבע הסובב.

כדוגמה לכך, אנו יודעים שכל דבר הקיים בטבע בטוח ניתן למצוא לו שימוש טוב, וכל מה שלא נמצא בטבע בטוח מזיק לגוף, ובטוח שהשימוש לא טוב. לכן האנושות צריכה לבדוק את עצמה בצורה יסודית, למצוא בהדרגה תחליף לכל הדברים שהם רעלים לאדם, ולאחר מכן ובהדרגה להוציאם לגמרי.


שייך לנושאים: 1-13 - חינוך אינטגרלי, שיחה 11, -0. מאמר הכנה/תקציר
להשאיר תגובה |