שיחה 12 - 1. איזון נכון

פורסם: 10.01.12, 11:49 am

חלק 1/12

אנחנו חושבים שהידע שאנחנו רוכשים אתכם עכשיו, מבררים, הוא מאוד יעזור לנו להבנת החיים שלנו, ובכלל לכל סדרי החיים, אפילו הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים. אולי דווקא על זה כדאי לנו לדבר. מה נותן לנו אותו כוח השפעה שאנחנו רוצים לרכוש.

אורן: מה זו השפעה?
השפעה זו נתינה, השתתפות, עד כוח האהבה הגדול מכולם. אלה כל אותם הכוחות שהאדם יכול לפתח בבחירה החופשית שלו, על ידי זה שמייצב את הסביבה הטובה שכל הזמן תיתן לו דוגמאות, והוא על ידה ישתנה.

כמו שדיברנו לא פעם ונחזור בקיצור.

אנחנו מתפתחים כל הזמן במשך האבולוציה על ידי הכוח שמפתח אותנו, כוח הקבלה. הכוח הזה דוחף אותנו קדימה, הוא מפתח בנו רצון לקבל, כדי שאנחנו נרצה יותר ויותר לרכוש, להבין, לדעת, לשלוט, לקנא באחרים, לרצות שיהיה לנו את מה שיש להם, וכך אנחנו מתפתחים. וכך, על ידי הכוח הזה, אנחנו רוכשים ידיעה על העולם שלנו, ובו אנחנו משתלבים ושולטים, די שולטים.

אבל הבעיה היא שבלי לאזן את הכוח שלנו, כוח הקבלה, עם הכוח השני שנמצא בטבע, כוח ההשפעה, אנחנו נמצאים כל הזמן בשליטת הכוח הלא טוב, בשליטת הכוח המזיק. כי רק מלקבל כל הזמן, יוצא שהסביבה, האדם, הטבע שאנחנו מסדרים אותו, החברה האנושית, לא מאוזנים.

אם ניקח בחשבון איך אנחנו מתפתחים, אז אנחנו רואים שקודם כל אנחנו מתפתחים בחלק הראשון בחיים שלנו, מהלידה והלאה, ואז את כל הידע על העולם שלנו אנחנו מקבלים מההורים שלנו, או מהקרובים שנמצאים ליד העריסה שלנו, ליד האדם הקטן. בהמשך אנחנו מקבלים ידע ודוגמאות איך להפעיל את עצמנו, ואיך להסתדר בחיים, מהמחנכים, מהמטפלים, מהמורים. זה בשנות הנערות. כשאנחנו כבר גדלים מספיק ומוכנים לחיים, אנחנו ממשיכים לרכוש את הידע והאמנות איך להסתדר בעולם, ולסדר בו את עצמנו על ידי הסביבה שאנחנו נמצאים בה, על ידי סביבה טובה וסביבה לא כל כך טובה, ועל ידי כל מיני מאורעות החיים שאנחנו עוברים. ואז אנחנו עומדים, בכוח, בידע, בהכנה מילדות ונערות, וגם מחנכים את האחרים. אנחנו מולידים ילדים, וגם אותם אנחנו מחנכים ומעמידים מוכנים לחיים. וכך אדם מתפתח.

ברור לנו שאם אנחנו לא נדע על העולם שלנו, אנחנו לא נוכל לשרוד. ועד כמה שנדע, ונדע יותר ויותר, ונוכל לממש את הידיעות שלנו בחיים שלנו, לפי זה נלך ונצליח. כל ההצלחה שלנו תלויה בכמות הידיעות שיש לנו על העולם שלנו. ולכן, אנחנו משתדלים להעביר לילדים שלנו את מיטב הידיעות שלנו, כדי שהם יספקו להם את כוח הקיום, את כוח החיים. איכות החיים היא תלויה ממש בכמות הידע.

אבל לאחר שאנחנו מתפתחים זמן מה, במשך כמה אלפי שנים, אנחנו מתחילים לראות ולזהות, במיוחד בחמישים שישים השנים האחרונות, ואולי אפילו קצת יותר, את סוף ההתפתחות האגואיסטית שלנו ברצון אחד, בכוח אחד לקבל, לרכוש, למשוך לעצמנו כל טוּב, בלי להתחשב כמה שאפשר בזולת ובטבע. ובצורה כזאת אי אפשר כל כך להתקדם. ויש לנו גם חסרונות נוספים, אנחנו רוצים יותר להבין, יותר להרגיש, יותר להיכנס לתוך העולם שלנו, ואנחנו רואים שהכוחות שלנו לא מספיקים, והם גם הורסים אותנו ואת הסביבה שלנו, ובסופו של דבר את הטבע הכולל שסובב אותנו.

ולכן, אנחנו יותר ויותר שואלים את עצמנו מה עם הכוח השני שחסר לנו. כנראה שזה כוח הנתינה, כוח ההשפעה. ובאמת, הכוח הזה הוא כוח שבעצם מנהל את כל העולם, והוא הכוח של אמא טבע הגדול, ולכן ממנו יש התפתחות. כי הכל קורה בכוח הנתינה. כמו שאנחנו כלפי ילדים, כך הטבע כלפי כולנו. ויוצא שהכוח השני הזה הוא חסר לנו, אנחנו רק נהנים ממנו, אנחנו מקבלים הכל ממנו, אבל האם אנחנו דומים לו? לגמרי לא.

מקורות מדעיים - הטבע - 3. איזון עם הטבע מביא שגשוג, חוסר איזון מביא ייסורים
חיים חדשים - שיחה 12    10.1.2012

 


שייך לנושאים: 1-13 - חינוך אינטגרלי, שיחה 12, -1. איזון נכון

תגובות

להשאיר תגובה

יש להרשם כדי להוסיף תגובות.