שיחה 8 - 6. משפחה אחת
חלק 6/14
ולכן אנחנו צריכים לעבוד קודם כל על הבירור, מה הם "החיים החדשים" שאנחנו יכולים לפנטז ולדמיין לעצמנו בחלום הורוד ביותר. ואנחנו מדברים על התנאים הטובים, היפים, אולי האוטופיים, אבל קודם ניכנס לתוך החלום הזה.
אנחנו יכולים להגיד שהמצב הבטוח והטוב הוא שכל העולם יראה כמשפחה אחת, שבה כולם חיים בהרמוניה, בהרגשה הדדית, שכולם תלויים בכולם, ושלום כל אחד תלוי בשלום החברה הכללית, שהוא דואג לכולם וכולם דואגים לו. והמצב הזה מתפשט יותר ויותר, מתרחב ומתחזק. לפי זה יוצא שכל אחד יעבוד לפי היכולת שלו, כמה שיותר לטובת העולם, כמו שהיום הוא מוכן לעבוד לטובת עצמו או לטובת משפחתו, ויקבל לעצמו את מה שנחוץ לו כדי להחזיק את עצמו בחיים כאלה, שבהם יעבוד ויעסוק בשלום החברה.
אנחנו מבינים שבני האדם שונים מאוד זה מזה, ואנחנו נמצאים בחברה אנושית מאוד מגוונת, שבה יש דתות ואמונות שונות, וכל מיני הרגלים, צורות התנהגות, טעמים ומנהגים שונים. למרות זאת אנחנו צריכים להתייחס בכבוד, בהבנה לכל אחד ואחד, ולכל הפלחים בחברה האנושית. ולהשתדל שלכל אחד יהיה מקום, לכל אחד יהיה כבוד לעסוק ולחיות באותם ההרגלים שהוא רגיל. אנחנו לא הולכים לעשות מכולם צורה דומה, למחוק את כל הפערים, ולשלוט בכוח עם תרבות אחידה לכולם, אלא שיישאר לכל אחד ואחד מה שיש לו היום. אנחנו סך הכול מוסיפים לחברה את הרוח הטובה שתשרה בינינו.
אנחנו מבינים שרק חינוך הדרגתי שמשנה את האדם ידחוף אותנו לשינויים גדולים במבנה החברתי, במבנה המדיני, בהתחברויות בין העמים, בביטול הגבולות בין המדינות, ובביטול המדינות, ובסך הכול לאנושות עגולה אחת, סביב כדור הארץ העגול. בינתיים אנחנו לא קובעים שום מסגרות וחוקים, חוץ מדבר אחד, שכל מה שאנחנו עושים חייב להיות לטובת האנושות האינטגרלית, בצורה חופשית, רק על ידי השפעת הסביבה הטובה, שמביאה לאדם הרגשת השתתפות, ויתור, התחשבות, עד אהבה לזולת. כך נבנה את העתיד.
מקורות מדעיים - השפעת הסביבה - 2. עלינו ליצור סביבה שמחברת בינינו
שייך לנושאים: 1-13 - חינוך אינטגרלי, שיחה -8, -6. משפחה אחת, 1-13 - חינוך אינטגרלי, שיחה -8 |
תגובות
להשאיר תגובה
יש להרשם כדי להוסיף תגובות.