חלק 6/16


ובזמן האחרון אנחנו מרגישים שהקשר בינינו לא יכול להימשך. רואים את זה במיוחד באירופה. מצד אחד זהו מקום מפותח, ומצד שני המקום המחולק ביותר. והמחלוקת ביניהם, חוסר ההתאמה הפנימית, ההבנה, ההרגשה שהם מיוחדים, שהם שייכים למערכת אחת, עוצרים את כל מדינות השוק המשותף. כי לא מספיק שוק משותף, אלא צריכים לאחד את כל המדינות האלה בקשרים הרבה יותר צמודים, ובזה יש קושי. הקושי הוא בכך שאנחנו חייבים להיות קרובים זה לזה ברוח, בהבנת המצב, שנכיר עד כמה שאנחנו לא מסוגלים בלי האיחוד הזה. זאת אומרת, חייבים לחנך את העם, את שלושים המדינות השייכות לגוש האירופאי, שתלות הדדית ביניהם היא הכרחית.

ברור שכך זה יוצא, רק הבעיה היא שגם אנשים שהם מקבלי החלטות, פוליטיקאים, מדענים, אנשים ממעמד הביניים, וגם האנשים הפשוטים, אמנם מבינים בשכל, אבל ברגש הם עדיין לא כל כך מוכנים לוותר על הפרטיות ועל הלאומיות שלהם. למרות שאנחנו חושבים שלא צריכים, אדם לא צריך להשתנות בהתנהגות שלו, בהרגלים שלו, במה ששייך לתרבות, למה שנמצא בעם, למנהגים שלו, אלא הוא צריך רק להתעלות מעליהם לקשר עם האחרים, לערבות הדדית. שבאמת, למרות שאנחנו שונים, אבל אנחנו איכשהו מסתדרים, כמו במשפחה אחת.

וזה לא כל כך פשוט. גם במשפחה יש הורים משני הצדדים, יש אבא ואמא וילדים, יש אחים ואחיות, ובכל זאת אנחנו צריכים להתחשב זה בזה, ותלויים זה בזה, גם בטוב וגם ברע. אנחנו לא מנסים לשנות ולכופף זה את זה. אני צריך להבין שפעם פגשתי אישה, ויתכן שהיא מאוד שונה ממני באופי, אבל מכל מיני חשבונות החלטנו להיות יחד. אז בהחלטה להיות יחד בעצם הסכמנו, אפילו שלא דברנו ולא היה לנו חינוך לכך, אבל היה מובן שאנחנו הולכים על חיים משותפים שבהם לא תמיד הכול ורוד, וכל אחד גם יצטרך לוותר לאחר, ולהסכים במידת מה. כי אנחנו מתקשרים זה עם זה, מפני שאנחנו רוצים לבנות משפחה, המשך, ולתמוך זה בזה.

מקורות מדעיים - התפתחות התלות ההדדית - 2. התלות ההדדית מחייבת אותנו להתחשב זה בזה

 חיים חדשים - שיחה 5   2.1.2012


שייך לנושאים: 1-13 - חינוך אינטגרלי, שיחה -5, -6. הסכמה להתעלות, נושאי הערבות, התלות ההדדית

תגובות

להשאיר תגובה

יש להרשם כדי להוסיף תגובות.