שיחה 2 - 7. ניתוח של לימור
זאת אומרת, יש לנו שני כוחות התפתחות. התפתחות אחת היא על ידי הכוח הדוחף מאחור, מצד הטבע, והכוח השני הוא הכוח המושך מקדימה, שנפתח לילד על ידי הסביבה הנכונה.
אותו דבר אנחנו יכולים לעשות גם כלפינו. אם אנחנו מבינים סוף סוף, אחרי אלפי שנות ההתפתחות שלנו, שאנחנו צריכים להתפתח כמו אותו פרי שעל העץ, מהמצבים הרעים למצבים הטובים, אולי על ידי כך שנבנה לעצמנו איזו סביבה שתמשוך אותנו קדימה, אז אנחנו נתפתח קדימה מהר מאוד, ונעבור את שלבי ההתפתחות שלנו מהר וטוב, בלי שנצטרך לקבל מאחור דחפים, מכות, ייסורים. ואז נתפתח יפה וטוב, על ידי משחקים יפים, על ידי אמצעים יפים, הסברים חכמים וכל מיני השפעות שיהיו נעימות, רכות.
קישור בין ההתפתחות מאחור (שקודם הוצגה רק כדחף) כקשורה לייסורים
ההתפתחות כמכוונת על ידי משיכה קדימה – כנעימה/טובה/רכה....הרבה מילים טובות.לא חוסך
אם כך אנחנו כבר מבינים שיש שתי צורות התפתחות, אמצעים להתפתחות שלנו, ואנחנו נמצאים היום במצב כל כך טראגי, המשבר הכללי שעליו כבר דיברנו הרבה, שהאנושות לא יודעת מה לעשות עם עצמה. אז אנחנו באמת דומים לתינוק שאיבד את הכיוון, ולא יודע מה לעשות, הוא עומד באמצע החדר וכאילו שכחו אותו, עזבו אותו, והוא לא יודע מה איתו.
האנושות כתינוק – הפעם אומלל! מעורר צורך לעזור לו, חמלה
כך אנחנו נמצאים היום, ואנחנו לא רואים שום דבר.
העיוורון
לא את המשברים במשפחה ובחינוך ובתרבות, ואת המשבר בין ההורים ובינם לבין הילדים, ובעיית הסמים, והמשבר במדע, ובעיקר המשבר שמגיע לנו כעת בכלכלה ובמערכת הפיננסית, והמשבר באקולוגיה, שאנחנו כבר לא יודעים מה צפוי. בעוד שבועיים יכול להגיע פתאום הוריקן כזה שאנחנו נשאר בלי חשמל ומוצפים במים, , כמו שקורה יותר ויותר בכל מקום בעולם. האם אנחנו יכולים לסדר את כל הדברים האלה, ולהתפתח בצורה כמה שיותר יפה ואולי כמה שיותר מהירה?
השאלות – כמגבירות את החיסרון -= מעלות את הרצון בפיתרון
אנחנו רואים שזה תלוי בסביבה. אנחנו גם רואים שאת הסביבה אנחנו יכולים לארגן בצורה כזאת שהיא תפתח אותנו במהירות יתר. כדי להגיע לכל האמצעים שיש היום לצורך התפתחות הילד, למשחקים, למחשב, למוסיקה, לריקודים, לכל מיני חוגים שאנחנו נותנים לו עוד ועוד, הוא הולך לבריכה, הולך לספורט, כדי להגיע לכל זה עברנו אלפי שנות התפתחות, כדי שתהיה לנו האפשרות הזאת. גם עד שהבנו שכדאי לתת לו את כל זה.
הצורך לגדל את האנושות – ולזרז את התפתחותה באמצעות סביבה נכונה
אם כן, אולי אנחנו צריכים לעשות דברים כאלה בחברה האנושית?
שוב – השאלה – כמעוררת הסכמה, במקום מסר
אנחנו רואים שאם אנחנו רוצים לפתח משהו יותר מהר, אנחנו צריכים לעשות מין מתקן שמזרז את ההתפתחות. כמו שעושים עם ביצים. אנחנו לוקחים ביצים מתרנגולות, ולא מחכים עד שייצאו מהן אפרוחים, אנחנו שמים אותן באינקובאטור, בקופסת חום, ואז בטמפרטורה מסוימת יוצאים משם אפרוחים בכמות ובאיכות טובה מאוד, ואנחנו לא צריכים לחכות לחסדי התרנגולת שתיתן לנו את התוצאות האלו. זאת אומרת, אנחנו יכולים לתת לעצמנו התפתחות נכונה, מהירה, לא להיכנס לכל מיני מכות בדרך, אלא להתפתח יפה וטוב, כמו ילד במשפחה שמסוגלת לתת לו דברים נכונים וטובים בזמן ובהדרגה, והוא ממש לא מרגיש צרות, אלא הולך וגדל. אז כל הבעיה שלנו היא רק להבין על ידי מה אנחנו יכולים לפתח את האדם.
מוצג כפשוט וקל, איך לא חשבנו על זה קודם?
מקושר לדוגמת הביצים – באופן לא מודע – גם לשליטה ונוחות וקידמה
שייך לנושאים: 1-13 - חינוך אינטגרלי, שיחה -2, -7. התפתחות נעימה |
תגובות
להשאיר תגובה
יש להרשם כדי להוסיף תגובות.