שיחה 3 - 7. ניתוח של לימור

פורסם: 7.02.09, 1:07 pm

אבל איך שלא יהיה, כל ההתפתחות שאנחנו מתפתחים היא על ידי סביבה, ואם לא סביבה, לא הייתי מתפתח אפילו שהיו לי הרשימות האלה, התרשמויות מקודם. אנחנו רואים שאם שוכחים ילדים ביער או באיזה מקום, ואחר כך מוצאים אותם, אז הילדים האלו מתפתחים כמו אותן החיות שטיפלו בהם ביער. הם מתפתחים לפי האופי של אותן החיות, חולים במחלות שלהן, הם חושבים ורוצים אותם הרצונות והמחשבות של החיות, ואפילו חיים אותו מספר שנים כמו החיות שהם היו לידן.

זאת אומרת, הגוף שלהם התרגל לחיים עם החיות עד כדי כך שהם קיבלו מהחיות התרשמות כזאת, שאם מוצאים את הילדים האלה אחרי מספר שנים, כמו שהיו כמה מקרים כאלו, אנחנו רואים שלמרות שנתנו להם אחר כך חיים טובים וטיפול, הם חיו אותו מספר שנים כמו החיות שהם היו ביניהן, הם חיים קרוב ל-20 שנה ולא יותר.

זאת אומרת, סך הכל הגוף שלנו תלוי מאוד בחברה שבה אנחנו מתפתחים, והאדם הוא מאוד מאוד גמיש. לעומת מין החי, שאם אנחנו לוקחים חתול או כלב, שנמצאים לידנו כבר עשרות אלפי שנים, הם מתרגלים לאדם רק במקצת. ודאי שהם לא יכולים לחיות ביער כמו החתולים והכלבים שלא נמצאים ליד האדם, יש להם אופי אחר, הם גם מעבירים לצאצאים שלהם כבר יחס אחר לאדם ולסביבה. אבל בכל זאת הם לא גמישים כמו האדם שנכלל באיזו סביבה, עד כמה שהוא ביתר הגמישות שלו מתרשם מהסביבה בצורה הרבה יותר חזקה, גורלית. לעומת החי שמתרגל לחיי האדם, האדם הרבה יותר מתרשם ומתרגל לחיי החי.

הזדהות – האדם מאד מושפע מהסביבה בה הוא נמצא

הגמישות של האדם אפילו עוברת בין הדורות (העברה בין דורית)

לכן לוגית = מה שנותר הוא לבחור סביבה...

 

FavoriteLoadingהוסף למועדפים

שייך לנושאים: 1-13 - חינוך אינטגרלי, שיחה -3, -7. אדם לעומת חי

תגובות

להשאיר תגובה

יש להרשם כדי להוסיף תגובות.